Máme nový bazén

Zpráva z tisku: 

„VIMPERK – Jednou z nejvýznamnějších investičních akcí města Vimperk je v letošním roce revitalizace lokality Karla Weise – Sklářská. Celkově má vyjít na zhruba 14 milionů.

V roce 2020 oslovilo město místního architekta Karla Harazima, který zpracoval studii revitalizace lokality Karla Weise, ve které žije zhruba 450 obyvatel Vimperka. 

V letošním roce město akci vysoutěžilo a na konci června se předávalo staveniště. „První etapa se týká části od zimního stadionu po starý historický most naproti sběrnému dvoru. Zahrnuje opravu vodovodu, kanalizace, chodníku, mobiliáře, zeleně a veřejného osvětlení,” řekl místostarosta Kuncl.“

A jaký je výsledek revitalizace tohoto prostoru se v současnosti mohou přesvědčit obyvatele ulice Karla Weise. Stačil hodinový déšť se máme ve Vimperku nový bazén a stál nás jen 14 milionů, tedy desetinu toho, co původně vedení města chtělo utratit za Vodní svět. Jen si nejsem jistý, jestli s tímto řešení byli seznámeni obyvatelé paneláků. A jestli jim město dalo k dispozici erární holínky, popřípadě rovnou broďáky, nebo si je musí koupit sami?

Ale dost srandy, protože toto není žádná sranda. Jak je možné, že město nechá za 14 milionů opravit „nevyhovující kanalizaci“ a první větší déšť způsobí takovouto kalamitu. Kde je odtokový kanál, který by odvedl dešťovou vodu? Jsou tam udělány vůbec nějaké spády?  Je to chyba projektu nebo stavební firmy?

Doufám, že se touto situací na městě již někdo zabývá a zjednává okamžitou nápravu. Opravit něco za 14 milionů a předat to v ještě v horším stavu, než byl před opravou je opravdu kumšt. Najednou se ukazuje, že zpracovat studii na papíru je jedna věc a realizovat jí, je druhá věc. 

Nechci nikoho bezdůvodně obviňovat, ale rozhodně budu požadovat informace, co tento stav způsobilo, kdo za tento stav nese odpovědnost a kdo zaplatí opravu.

Tak zase někdy jindy,

Ing. Milan Pešek, zastupitel města