Mladí zdravotníci se učí i aktivně pomáhají

krizlogo

Mladí zdravotníci Červeného kříže se učí i aktivně pomáhají

Zájmové vzdělávání Mladý zdravotník při Oblastním spolku ČČK Prachatice funguje od září 2014. Každoročně se jej účastní okolo 16 dětí, které docházejí každé úterý od 17h do našich prostor v budově polikliniky. Součástí není jen první pomoc, ale také didaktické hry, různá témata z oblasti zdravovědy či humanitární pomoci nebo exkurze.

Krom praktického nácviku první pomoci jsme si třeba ukázali, jakou výstroj používají hokejisté a přiblížili si různá rizika při sportu. Uklidili jsme sklad materiální a potravinové pomoci, který využíval ČČK od roku 2022 pro pomoc nejen ukrajinským rodinám. Navštívili jsme sociální službu NZDM Klub I.P a Hospic sv. Jana Nepomuka Neumanna, zapojili se do Sbírky potravin. Připravili jsme ukázky první pomoci v Hopsáriu v Českých Budějovicích a užili si i 5D kino.

V průběhu letního workshopu jsme se podívali do Písku do kina Portyč, které bylo vystavěno i jako kryt civilní ochrany, na obvaziště Armády ČR nebo stanici Letecké záchranné služby.

Také letos mladí zdravotníci soutěžili v první pomoci, ti nejzkušenější se pak uplatnili i při organizaci krajských soutěží na Kramolíně a v Plzni.

I nadále s podporou Jihočeského kraje, Fóra dárců a programu ČSOB pomáhá regionům, Nadace ČEZ a ČEPS, MAS Šumavsko a MŠMT pokračujeme, o prázdninách i po nich. Nové kamarády vždy rádi přivítáme 😉

Text a foto: Zuzana Pelikánová